Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Кіберсили в ЗСУ: Генштаб презентував концепцію окремого роду військ

У Силах оборони України обговорили питання створення Кіберсил у структурі Збройних сил України. Зокрема, розглянули концепцію та проект такого окремого роду військ.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Проект концепції створення Кіберсил як окремого роду сил Збройних сил України обговорили представники Сил оборони України, народні депутати, серед них — представники комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, й експерти. Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича", — йдеться в повідомлені.

У Генштабі додали, що учасники засідання розглянули основні положення проекту концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування Кібервійськ провідних країн світу.

"Окрім того, проаналізували досвід застосування Збройних сил України й інших складових Сил оборони України в кіберпросторі під час відсічі повномасштабної збройної агресії Росії проти України, визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки й оборони щодо дій у кіберпросторі", — акцентували українські військові.

На їх переконаний, створення Кіберсил як окремого роду сил дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектра завдань в кіберпросторі, що на рівні зі суходолом, морем, повітрям і космосом визнаний окремим операційним доменом.

Нагадаємо, що у вересні кіберафахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України спільно з активістами групи BO Team провели успішну кібератаку в Росії. Під удар потрапив російський федеральний центр "Основаніє".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 11:41