Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Україна підписала меморандум із кібербезпеки з європейською країною

Україна та Латвія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо кібербезпеки. Цей документ створить юридичні рамки для співпраці та забезпечить використання технічних і людських ресурсів у цій сфері.

Про це повідомило видання Delfi з посиланням на латвійське міністерство оборони.

Меморандум сприятиме обміну інформацією між Латвією та Україною щодо різноманітних кіберзагроз. Також країни створять двосторонні канали комунікації для поліпшення оповіщення про кіберінциденти й обміну досвідом і позитивними прикладами.

Крім того, документ передбачає співпрацю у сфері освіти, вивчення, розробки й інновацій, організацію спільних публічних заходів, а також здійснення інших дій за взаємною згодою.

Меморандум у Києві підписали міністр оборони Латвії Андріс Спрудс і голова Державної служби спеціальних зв'язків і захисту інформації України Юрій Мироренко.

Спрудс наголосив, що співпраця Латвії й України у сфері кібербезпеки є особливо важливою, оскільки надані Україною знання про здобутий під час війни досвід дадуть змогу Латвії реалізувати продуманіші рішення, щоби зміцнити стійкість і підвищити готовність як у мирний час, так і в кризових ситуаціях.

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, що Латвія готується відправити в Україну найбільшу партію безпілотників. Вона налічуватиме понад 1 000 дронів. За словами міністра оборони Латвії Андріса Спрудса, загалом його держава надала Україні 3 000 бойових безпілотників різних типів і характеристик у межах міжнародної коаліції дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2024 11:52