Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Показали правдиві відео про війну в Україні: кіберфахівці ГУР атакували російські телеканали

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували низку телеканалів країни-агресорки Росії. По телебаченню РФ транслювалися правдиві відео про війну та ситуацію на фронті.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела у спецслужбах.

За інформацією видання, ролики про події в Україні тричі транслювалися у прайм-тайм телеканалів "Первоуральськ ТВ", "Евразия 360", "Евразия. Первый канал" та інших. Варто зазначити, що більшість телеканалів, як потрапили під атаку, належать медіахолдингу олігарха Андрія Комарова.

Співрозмовники журналістів наголосили, що російські фахівці з кібербезпеки намагалися виправити ситуацію, але навпаки погіршили своє становище. Так, через їхні дії було припинено трансляцію одразу девʼятьох російських телеканалів, а саме: "Евразия 360", "Евразия Первый канал", "Первоуральськ ТВ", "Луганск 24", "Первый республиканский", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Первый российский".

Станом на ранок 22 серпня частково відновили свою роботу лише два телеканали: "Євразія 360" та ТВ-3. Водночас мовлення інших каналів і досі лишається заблокованим.

Нагадаємо, раніше російським окупантам була заблокована можливість проїзду Керченським мостом в окупованому Криму через хакерську атаку кіберфахівців Головного управління розвідки Міноборони України на системи реєстрації та контролю руху незаконною спорудою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 11:59