Скріншот з відео

Масована кібератака ГУР на Крим: росіянам заблокували рух Керченським мостом

Російським окупантам заблокована можливість проїзду Керченським мостом в окупованому Криму через хакерську атаку кіберфахівців Головного управління розвідки на системи реєстрації та контролю руху незаконною спорудою.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерело в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією джерела, після атаки на інфраструктуру кримських інтернет-провайдерів 26 червня вже у четвер кіберфахівці воєнної розвідки взялися за сервери російських пропагандистських ЗМІ, операторів звʼязку, системи реєстрації та контролю руху Кримським мостом.

Паралельно тривають фішингові атаки на місцевих інтернет-користувачів, фіксуються масові збої в роботі сервісів бухгалтерського обліку, а також не працюють касові апарати в торговельних точках Керчі та Севастополя. У ГУР відзначають масштабну DDos-атаку на сайт пропагандистського "Керч FM" та сервери оператора мобільного звʼязку "Міранда-медіа".

Саме цей оператор, за словами представника ГУР, надає магістральні канали звʼязку для кол-центру адміністрації окупантів у Севастополі, внаслідок чого номер єдиного контакт-центру припинив роботу.

Унаслідок ударів українських хакерів по системі реєстрації та контролю руху виникла довжелезна черга з автомобілів, які хочуть проїхати по Кримському мосту. За інформацією джерела, лише протягом однієї години затор зріс у шість разів, і вже зранку у черзі було зафіксовано близько 300 машин.

Нагадаємо, наприкінці січня фахівці української розвідки "поклали" сервер спеціального зв'язку Міністерства оборони Росії. Таким чином припинено обмін інформацією між підрозділами оборонного російського відомства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 27.06.2024 19:19