Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Ще одна успішна кібератака від хакерів ГУР: які російські установи постраждали цього разу

Кіберафахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України спільно з активістами групи BO Team провели успішну кібератаку в Росії. Під удар потрапив російський федеральний центр "Основаніє".

Про це повідомило Головне управління розвідки.

"Кібератака в Росії ― зламано федеральний центр видачі цифрових підписів. 11 вересня наші кіберафахівці спільно з активістами групи BO Team здійснили чергову успішну операцію ― під атаку потрапив російський федеральний посвідчувальний центр "Основаніє", — йдеться в повідомленні.

Українські розвідники пояснили, що основна діяльність цього підприємства ― видача електронних цифрових підписів. Вказана компанія акредитована міністерством цифрового розвитку держави-агресора, вона вважається однією з найбільш захищених і надійних у Росії.

"Серед клієнтів центру ― причетні до ведення геноцидної війни проти України банківські, військові й інші державні та приватні установи, зокрема, "Вєртольоти Росії", "Альфа-Банк", "Транснєфть Тєлєком", "Трансмашхолдінґ", "Сєрєбро Маґадана" та багато інших", — зауважили в ГУР.

Вони додали, що внаслідок атаки знищено терабайти важливих даних на серверах підприємства, а також здобуто базу даних на півтора мільйона електронних цифрових підписів суб’єктів, які користувались послугами російського федерального центру.

"Масив отриманих даних українські хакери мають намір виставити на продаж, а виручені кошти передати на потреби Сил безпеки й оборони України", — підсумували в Головному управлінні розвідки.

Кібератака в Росії 13 вересня

Джерело: Головне управління розвідки

Нагадаємо, 8 вересня стало відомо, що впродовж останніх днів низка російських компаній, причетних до виробництва зброї та розбудови об’єктів військової інфраструктури, зазнали масових хакерських атак від українських фахівців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 21:58