Фото: Pixabay

Українські хакери знищили дата-центр, яким користувалися російські промислові гіганти

Українські хакери, яких пов’язують з кібердепартаментом Служби безпеки України, знищили дата-центр, що використовували російські промислові гіганти. Йдеться про такі компанії, як "Лукойл", "Телеком", "Газпром" та провідні підприємства російського військово-промислового комплексу.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на власні джерела.

Це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK та кібердепартаменту СБУ. Завдяки успішній роботі хакерів було знищено понад 300 терабайтів даних. Ліквідовано 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, які зберігали внутрішню документацію, резервні копії та інші програми. З їх допомогою клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах.

У хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані тримали понад 10 тисяч російських юридичних осіб.

Від хакерської атаки постраждали підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, серед яких "Уральський завод цивільної авіації", "НВП "РУБИН", який входить до складу холдингу "Роселектроніка", "Уральський завод спецтехніки", "Газпром", "Трансгаз", "Лукойл", "Роснефть", "Норільський нікель". Серед телекомунікаційних гігантів постраждали такі компанії, як "Ростелеком", "Телеком", "Мегафон".

Нагадаємо, що наприкінці грудня ІТ-армія України паралізувала роботу однієї з найбільших ERP-систем у Росії — "1С-Рарус". Через відсутність нормальної роботи бухгалтерських сервісів банки та магазини не могли працювати на повну силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 13:54