Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Українські розвідники здійснили хакерську атаку російських компаній, причетних до виробництва зброї (відео)

Упродовж останніх днів низка російських компаній, причетних до виробництва зброї та розбудови об’єктів військової інфраструктури, зазнали масових хакерських атак від українських фахівців.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"У суботу, 7 вересня, кіберфахівці ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення геноцидної війни. Під ударом опинилися підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів", — йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією українських розвідників, постраждали ресурси компаній, які беруть участь в розбудові об’єктів військової інфраструктури  держави-агресора.

"Серед них ― "СМКомплект ЕК", "КрістЕлКом", "КонтурНИИРС", "Чіп-проф", "Челябінський завод промислової модернізації", "Сібінструмент", "Смєтка.ру" та низка інших. Зазнав труднощів внаслідок атаки й пропагандистський "Сімферопольський форум", — додали в Головному управління розвідки.

У відомстві Кирила Буданова підсумували, що в результаті кібероперції фахівці отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей шляхом стирання системних файлів, баз даних і резервних копій. Також на сайтах атакованих ресурсів кіберфахівці-розвідники розмістили привітання до Дня воєнної розвідки України.

Нагадаємо, що в червня активісти "Кіберспротиву" оприлюднили перелік співробітників Головного розвідувального управління міністерства оборони Росії, які відповідають за проведення інформаційно-психологічної спеціальної операції щодо зриву мобілізації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2024 12:35