Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Київські суди винесли перші вироки у "справах про мобілізацію": скільки років за ґратами проведуть ухилянти

У Києві суди винесли перші вироки чоловікам за ухилення від мобілізації. Сім військовозобов’язаних уже покарано, ще 19 чекають на рішення судів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва. Там зазначили, що київські суди винесли сім вироків щодо чоловіків, які ухилися від призову на військову службу.

"Зокрема, мешканця Солом’янського району засуджено до чотирьох років позбавлення волі, а мешканець столичної Оболоні проведе за ґратами п’ять наступних років", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці додали, що загалом від початку року слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти у 26 кримінальних провадженнях, що розслідувались за фактом ухилення від призову та постановки на військовий облік. Про підозру повідомлено 51 особі.

У більшості випадків досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 336 і 337 Кримінального кодексу України розпочинається за повідомленнями Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

"Чинне законодавство за ухилення військовозобов’язаних від призову на військову службу під час мобілізації та постановки на військовий облік передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до п’яти років. Окрім того, порушник не знімається з військового обліку та надалі підлягає призову", — зауважили в поліції Києва.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Державне бюро розслідувань викрило працівників Голосіївського районного територіального центру комплектування Києва, які допомогли ухилитися від мобілізації тисячам військовозобов'язаним. У них знайшли 1,2 мільйона доларів готівкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.10.2024 19:13