Скріншот з відео

Кім Чен Ин особисто керував випробуванням нової крилатої ракети, — Associated Press

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин керував випробуваннями нових крилатих ракет, призначених для запуску з підводних човнів. Також він розглянув можливості щодо створення атомного підводного човна, одночасно підтвердивши свою мету створення військово-морського флоту з ядерним озброєнням. 

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на державні ЗМІ КНДР.

Зазначається, що Кім Чен Ин очолив випробувальний запуск разом з іншими високопосадовцями, заявивши, що "ракети пролетіли над Східним морем 7 421 і 7 445 метрів і влучили в острівну ціль".

Очільник Північної Кореї також сказав, що задоволений результатом випробування, назвавши його "стратегічно важливим" для реалізації "плану модернізації армії, який спрямований на створення потужних військово-морських сил".

"Офіційна газета Північної Кореї Rodong Sinmun опублікувала фотографії, принаймні двох ракет, випущених окремо. Обидва створили сірувато-білі хмари над поверхнею води під час запуску та злетіли в повітря під кутом близько 45 градусів, що, ймовірно, свідчить про те, що їх випустили з пускових труб торпед", йдеться у повідомленні AP.

За інформацією державних ЗМІ КНДР, це були ракети Pulhwasal-3-31, новий тип зброї, вперше випробуваний минулого тижня під час наземних пусків із західного узбережжя Північної Кореї.

Нагадаємо, вранці 24 січня, Північна Корея вкотре випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря. Запуск крилатих ракет відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян заявив, що випробував підземний ядерний ударний безпілотник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини перш

Світ, 29.01.2024 10:52