Китай обмежить експорт нафти до Північної Кореї

23 ВЕРЕСНЯ 2017 10:51

Китай оголосив, що обмежить постачання нафти в Північну Корею. Про це в п’ятницю, 22 вересня, повідомило міністерство торгівлі КНР.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на France 24, обмеження на експорт нафтопродуктів в Північну Корею Пекін запроваджує з 1 жовтня 2017 року. Рішення прийняте в рамках виконання резолюції Ради Безпеки ООН.

Згідно з повідомленням, Китай також запровадив заборону на імпорт текстилю з КНДР та експорт до цієї країни газового конденсату і скрапленого природного газу. Ці заборони набувають чинності вже 23 вересня.

Нагадаємо, що 11 вересня Рада Безпеки ООН одноголосно ухвалила нові санкції проти Північної Кореї у відповідь на черговий запуск балістичної ракети. Обмеження торкнуться імпорту нафти в КНДР і експорту звідти текстильної продукції. Утім, невдовзі після того Північна Корея знову провела чергове випробування балістичної ракети.

21 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ, який розширює можливості Вашингтону щодо запровадження санкцій проти іноземних банків, компаній та фізичних осіб, які здійснюють торгівлю з Північною Кореєю.

Світ, 23.09.2017 10:51