Китай підтримав уряд М'янми на тлі кризи навколо мусульманської меншини

13 ВЕРЕСНЯ 2017 20:27

Китай підтримав уряд М'янми у «захисті стабільності» в той час, як тиск на Найп'їдо через насильство в штаті Ракхін зростає.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на  The Independent, нагадуючи, що з 25 серпня близько 370 тисяч представників народу рохінджа, які сповідують іслам, втекли до Бангладеш. Таку цифру біженців назвали у Міжнародній організації міграції.

Головний правозахисник ООН засудив уряд М'янми за переслідування рохінджа, назвавши його «хрестоматійним прикладом етнічної чистки».

Уряд переважно буддистської країни запевняє, що бореться з групами бойовиків, які складаються з представників народу рохінджа.

І військові М'янми нібито роблять все, щоб уникнути жертв серед мирних мешканців.

Прес-секретар міністерства закордонних справ Китаю Ген ШУАНЬ оголосив, що його країна засуджує насильство в штаті Ракхін.

«Ми підтримуємо зусилля М'янми зі збереження миру і стабільності в штаті Ракхін. Ми сподіваємося, що порядок і нормальне життя будуть відновлені якомога швидше», - сказав речник китайського МЗС.

«Ми вважаємо, що міжнародна спільнота повинна підтримати зусилля М'янми у захисті стабільності і свого національного розвитку», - додав він.

 

Світ, 13.09.2017 20:27