Китайська компанія побудує в Києві житловий комплекс Pochayna Town за допомогою 3D-друку

03 ЛЮТОГО 2019 12:32

Несподівана новина на фронті 3D-друку: китайська компанія Nanjing China Development (на рахунку якої, як зазначено на сайті комплексу, будівництво цілих міст в Китаї і 7-річний досвід роботи), планує почати будівництво житлового комплексу Pochayna Town за допомогою технологій об'ємної друку піонера цієї галузі - ще однієї китайської компанії WinSun.

Комплекс буде розташований поруч зі станцією метро «Почайна» (колишня «Петрівка»). Обіцяють будувати в рекордні терміни - по одному будинку в місяць. Всього в комплексі Почайна Таун заплановано 8 будинків, в яких буде від 6 до 24 поверхів.

Девелопер стверджує, що тривимірна друк зменшує потребу в нових будівельних матеріалах на 30-60%, економить 50-70% робочого часу, використовує на 50-80% менше робочої сили і коштує наполовину дешевше.

Технології об'ємної друку планується використовувати для окремих фасадних деталей будинків і внутрішніх перекриттів, повністю «надрукований» буде критий паркінг.

Крім витонченої гри слів (Почайна таун звучить майже як Чайна таун - так традиційно називаються китайські квартали в багатьох містах по всьому світу), забудовник обіцяє використання в житловому комплексі сонячних батарей на дахах для освітлення території, а також дзен-обробку квартир (під цим мається на увазі мінімальний ремонт), загальні для всіх мешканців смарт-простору Інь-Янь (звучить як щось на зразок коворкінгу) і надземний бонсай-паркінг (перший в Києві зелений касетний паркінг для всіх мешканців комплексу з цілодобовою системою моні Торінг і охорони).

Технології, 03.02.2019 12:32