Фото: Вікіпедія

Киян попередили про здорожчання проїзду у громадському транспорті

Столиця України має готуватися до підвищення тарифів за проїзд у громадському транспорті. Це важливу тому, що місту потрібні гроші на його розвиток.

Таку заяву зробив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор в ефірі каналу "Київ 24".

"Де ми маємо такий дешевий проїзд, як у Києві? Можливо нам потрібно задуматися, щоб депутатському корпусу і громадськості, що нам треба підіймати плату за проїзд. Я вже буду говорити, що треба. Як же нам розвивати громадський транспорт, якщо він сьогодні збитковий? Він на 300% дотаційний. Щоб ми розвивали громадський транспорт, треба підіймати тариф", — розповів Кандибор.

Посадовець переконує: для розвитку громадського транспорту потрібно підвищувати тарифи. Він запевняє, що тоді ж зʼявиться й інший транспорт.

Як відомо, на сьогодні одноразовий проїзд у метро, тролейбусах та трамваях коштує вісім гривень, у маршрутках та кільцевій електричці — 15 гривень.

Нагадаємо, у Києві з 22 травня наземний громадський транспорт Києва в разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття. Крім цього, під час повітряної тривоги до міста заборонений заїзд великогабаритного транспорту. Йдеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2023 16:00