Фото: Вікіпедія

У Києві з 22 травня діють нові правила роботи транспорту під час повітряної тривоги

З понеділка, 22 травня, наземний громадський транспорт Києва в разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття. Крім цього, під час повітряної тривоги до міста буде заборонений заїзд великогабаритного транспорту. Йдеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни. 

Про це повідомили на офіційному каналі Київської міської військової адміністрації.

Так, у разі повітряної тривоги комунальне підприємство "Київпастранс" та приватні компанії, що надають послуги з перевезення пасажирів, мають робити зупинку біля найближчого укриття для населення, розміщеного за маршрутом руху. Таке рішення ухвалили на засіданні Ради оборони міста Києва.

"Водій транспорту робитиме оголошення про найближче укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках тощо", — пояснили в КМВА. 

Поліція контролюватиме зупинки громадського транспорту біля найближчих споруд цивільного захисту, а Національна гвардія спільно з поліцейськими забезпечуватимуть контроль за зупинкою вантажного транспорту на в'їздах у місто.

Нагадаємо, під час ракетної атаки Росії на Україну у ніч на 16 травня майже в усіх районах Києва фіксували закриті споруди цивільного захисту. Влада відреагувала чи численні скарги громадян й пообіцяла якнайшвидше вирішити цю проблему

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2023 06:28