Фото: соцмережі

Закриті укриття під час повітряних тривог у Києві: влада відреагувала на численні скарги

Під час минулої ракетної атаки Росії на Україну, у ніч на 16 травня, майже в усіх районах Києва фіксували закриті споруди цивільного захисту. Відповідні скарги жителі столиці масово надсилали на адресу Київської міської військової адміністрації.

Про це повідомили в прес-службі КМВА.

У середу, 17 травня, на засіданні Ради оборони Києва влада дала завдання для Національної поліції Києва, муніципальної охорони міста та усіх голів районних державних адміністрацій негайно вирішити цю проблему.

За словами начальника КМВА Серія Попка, у найстисліший термін усі укриття міста Києва мають бути проінспектовані, зафіксовані усі об’єкти до яких у цивільного населення немає доступу. Балансоутримувачі бомбосховищ повинні негайно забезпечити безперешкодний доступ до захисних споруд цивільного захисту.

"Закритті укриття під час війни, під час таких масованих повітряних атак це злочин. Таких випадків не має бути, це неприпустимо. Життя і безпека мешканців Києва є і завжди залишатиметься нашим пріоритетом!" — написав Попко.

Нагадаємо, уночі 16 травня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл України. Із шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). ППО виявила та знищила усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва.

Після ракетної атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Попередньо, відомо про трьох постраждалихУ громадах Київської області уламки від ракет зруйнували деяке майно місцевих жителів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 11:46