Фото: Павло Петров

Ракетний обстріл Києва: наслідки падіння уламків на автівки й територію зоопарку (фото, відео)

Вночі 16 травня російські окупанти здійснили восьмий масований обстріл Києва з початку травня. Після ракетної атаки зафіксували падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", дев'ять крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). ППО виявила та знищила усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва.

Після падіння уламків найбільші пошкодження зафіксували в Солом’янському районі — там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. 

"Поки вартові неба захищають нас від ворожих ракет, рятувальники завжди поруч. Дякую, герої без зброї, за самовіддану працю!" написав голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук у Facebook.

У Київському зоопарку внаслідок падіння уламків російської ракети були поламані дерева. Працівники закладу вже прибрали гілки та проводять антистресові заходи із тваринами.

Нагадаємо, у столиці України внаслідок ракетної атаки у ніч на 16 травня, попередньо, постраждали троє людей. Усі потерпілі — у Солом'янському районі.

Зазначимо, що серія потужних вибухів у столиці пролунала після третьої години ночі. Місцева влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Після 04:00 у Києві та областях оголосили відбій повітряної тривоги. А майже через годину сирени повідомили знову про небезпеку.

Відомо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 09:24