Фото: vikna.tv

У ЗСУ пояснили, чому рашисти почали активно обстрілювати західні області

Країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів на полі бою.

Про це повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За словами речниці, рашистів також дратує єдність європейських країн та нашої держави.

"Приклади єдності європейських країн дратують росіян. Тому вони намагаються робити свою таку противагу у відповідь на ці елементи єдності", — сказала вона.

Гуменюк додала, що водночас російські війська використовують тактику розсіювання уваги української ППО, намагаючись застосовувати повітряні та морські ракетоносії, дрони-камікадзе та дрони-розвідники. 

"Коли окупанти не мають успіхів на бойовому планшеті, вони намагаються перенести його на повітряний. Росіяни намагаються тиснути на готовність населення, тиснути через те, що вражаються об’єкти у глибокому тилу. Тобто сили і потужність "другої армії світу" ще є. Вони хочуть показати, що здатні знищити наші ресурси, з якими ми збираємось іти у бій", — наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, у Тернополі ввечері у суботу, 13 травня, під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Сталося влучання ворожих ракет у складські приміщення.

Під час другої повітряної тривоги ворог знову атакував цивільні об'єкти Тернопільщини. О 05:00 годині зафіксовано приліт крилатих ракет.

Також неспокійно було у ніч з п'ятниці на суботу й на Хмельниччині — там ворог атакував критичну інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 21:11