Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби

Киянин двічі втікав від прикордонників, щоб "знайти краще життя у Словаччині"

Киянин двічі намагався втекти від прикордонників, щоб незаконно потрапити до Європейського Союзу. Із застосуванням зброї чоловіка спіймали поблизу Ужгорода.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Під час патрулювання прикордонний наряд відділення "Оноківці" Чопського загону помітив за декілька десятків метрів від держрубежу невідому особу, яка рухалася в бік Словаччини.

"Законну вимогу правоохоронців зупинитися чоловік не виконав і спробував втекти від них. Зупинило втікача лиш попередження прикордонного наряду про застосування зброї. Під час конвоювання до підрозділу правопорушник знов намагався вдатися до втечі. Цього разу його зупинили за допомогою службового собаки", — йдеться в повідомленні прикордонників.

Затриманий виявився 44-річним жителем Києва. Затриманому доведеться відповідати не лише за спробу незаконного перетинання державного кордону України, а й за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Державної прикордонної служби.

"Чоловік визнав, що мав намір дістатися країн ЄС у пошуках роботи та кращого життя", — зазначають у ДПСУ.

Нагадаємо, 17 серпня на Закарпатті затримали понад десять чоловіків з різних регіонів України за спробу незаконного перетину кордону. Ухилянти хотіли виїхати до Словаччини. Прикордонники Чопського загону затримали дванадцять громадян України, які намагалися у незаконний спосіб залишити територію України. Одинадцятеро спробували пробратися до Словаччини через так званий "зелений" кордон, ще один прямував через пункт пропуску, використовуючи підроблені документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.08.2023 14:50