Фото: соцмережі

Кого підтримують українці у конфлікті Ізраїлю з Хамасом: опитування

У конфлікті Ізраїлю з бойовиками ХАМАС, який розгорівся 7 жовтня, більшість українців (69%) підтримує Палестину. Лише 1% наших земляків симпатизують Палестині.

Про це йдеться на сайті Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

За даними опитування, 18% респондентів відповіли, що вони в однаковій мірі симпатизують обом сторонам. Ще 12% не змогли визначитися зі своєю позицією.

Скріншот зі сайту КМІС

Що кажуть у КМІС

За словами заступника директора КМІС Антона Грушецького, українці зараз відчувають солідарність з Ізраїлем після жорстокого нападу 7 жовтня і розуміють почуття ізраїльського суспільства після терористичних атак бойовиків.

"Те, що українці переважно симпатизують саме Ізраїлю, містить значною мірою ціннісний вибір. Вибір — на користь вільного демократичного світу проти світу середньовічного терору. Якщо нинішні світові події можна вважати зіткненням цивілізацій вільного демократичного світу та альянсу авторитарних режимів різних мастей, то українці однозначно ідентифікують себе на стороні перших", — заявив він.

Цікаво, що опитування було проведене 29 листопада — 9 грудня 2023 року серед 1031 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент соціального дослідження, відсутній український мобільний зв'язок.

Нагадаємо, згідно з даними опитування, які оприлюднив Pew Research Center, 47% американців вважає, що допомога США для України має лишатися на попередньому рівні або бути посилена. Зараз, коли війна в Україні наближається до дворічного рубежу, близько третини американців (31%) переконані, що їхня країна надає занадто багато допомоги Україні в її боротьбі з Росією. Водночас близько половини громадян США вважають, що Україні надають достатній обсяг підтримки (29%) або недостатній (18%).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.12.2023 18:34