Фото: СБУ

Колаборант, який навів ракету на кафе в центрі Краматорська, отримав довічне

Чоловіка з Краматорська, який навів російську ракету на кафе 27 червня 2023 року, засуджено до довічного позбавлення волі. Унаслідок удару по закладу харчування загинуло 13 людей — серед них троє дітей.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Контррозвідка СБУ затримала зловмисника "по гарячих слідах". Ним виявився місцевий житель, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ був завербований ворожою воєнною розвідкою. Зловмисник працював на місцевому газотранспортному підприємстві.

27 червня минулого року він отримав вороже завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів. Слідство повідомляє, що для виконання цієї вказівки агент здійснив приховану відеозйомку закладу і переслав відзнятий файл своєму російському куратору. Після отримання агентурної інформації окупанти здійснили прицільний ракетний удар по кафе.

У СБУ зазначають, що внаслідок ракетного удару загинуло 13 людей та ще 64 людини отримали поранення.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав коригувальника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру ще 26 колаборантам, які проводять репресії на окупованій Херсонщині. Як зазначають у правоохоронці, підозрювані вступили до окупаційного "головного управління МВС Росії Херсонської області".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 03:28