Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Коли Сенат США проголосує за допомогу Україні та Ізраїлю: Politico назвав дату

Вже 4 грудня лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена щодо допомоги для України та Ізраїлю. Республіканці попередили, що не проголосують за це без угоди про захист кордону.

Про це повідомляє Politico.

За даними джерела, оголошення Шумера чинить тиск на сенаторів, щоб вони прийшли до згоди про безпеку кордону в рамках законопроекту у який закладено виділення допомоги Україні та Ізраїлю. Своєю чергою лідер більшості в Сенаті назвав питання кордону "найбільшою перешкодою" для надання коштів для захисту України від Росії та Ізраїлю. Він також закликав демократів більше співпрацювати з республіканцями, щоб спробувати укласти угоду.

Які шанси для успішного голосування

Politico запевняє, що майже напевно є 60 голосів за те, щоб виділити Україні ще десятки мільярдів допомоги, але республіканці попередили, що не проголосують за це без угоди про кордон. Поштовх Шумера до голосування в Сенаті на початку грудня дає крайній термін для переговорів. Конгрес двічі ухвалював законопроекти про витрати цієї осені, які не враховують допомогу Україні, і в новому році ситуація тільки ускладниться.

"Ніщо не зробить таких автократів, як Путін або Сі Цзіньпін зараз більш щасливими, ніж те, що Сполучені Штати коливаються у підтримці українського народу та його військових. Це не тільки українська або трансатлантична безпека, це також і американська безпека", — наголосив Шумер.

Лідер більшості в Сенаті також анонсував брифінг щодо України, який відбудеться найближчими днями.

Нагадаємо, 16 листопада президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про фінансування роботи уряду країни, який не передбачає надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. У такий спосіб країні знову вдалося уникнути "шатдауну" (часткове призупинення роботи уряду).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 06:28