Фото: Офіс президента України

Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США без допомоги Україні та Ізраїлю

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про фінансування роботи уряду країни, який не передбачає надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю.

Про це йдеться на сайті Білого дому. У такий спосіб країні знову вдалося уникнути "шатдауну" (часткове призупинення роботи урядучасткове призупинення роботи урядучасткове призупинення роботи урядучасткове призупинення роботи урядучасткове призупинення роботи урядучасткове призупинення роботи уряду). 16 листопада було крайнім терміном для підписання законопроекту.

Документ президент США підписав напередодні. Білий дім вказує, що низка федеральних органів США отримали фінансування до 19 січня 2024 року для продовження проектів й заходів. Ще низка урядових органів будуть фінансуватися у рамках тимчасового бюджету до 2 лютого 2024 року.

"У четвер, 16 листопада, 2023 року, президент підписав закон… "про подальші асигнування та інші розширення 2024 року", який надає федеральним агентствам асигнування на 2024 фінансовий рік до 19 січня на продовження проектів і заходів, профінансованих у чотирьох законопроектах про асигнування. Для решти восьми законопроєктів про асигнування надається фінансування до 2 лютого 2024 року", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні лідер більшості Чак Шумер заявив, що комбінований пакет національної безпеки, який містить допомогу Україні та Ізраїлю, верхня палата Конгресу розгляне після Дня подяки — 23 листопада. До цього пакету також має увійти допомога Тайваню та посилення кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.11.2023 08:59