Фото: Pixabay

Коли школярі Київщини підуть на зимові канікули: відповідь влади

Більшість громад Київської області розпочне шкільні зимові канікули від 25 грудня. Однак деякі школи області планують розпочати зимовий відпочинок від 1 січня 2024 року. 

Про це повідомили в прес-службі Київської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що у школах Київщини зимові канікули розпочнуться в різний час. Терміни початку та закінчення канікул залежать від сформованої структури навчального року в кожному окремому закладі. Канікули триватимуть від двох до трьох тижнів.

Відомо, що 45 громад області розпочнуть канікули від 25 грудня, а решта — 24 громади планують навчатися до 29 грудня, а тому канікули в їхніх школах розпочнуться від 1 січня 2024 року.

"У 341 школі канікули триватимуть два тижні, 286 закладів відпочиватимуть протягом трьох тижнів. Збільшена тривалість зимового відпочинку пов’язана з тим, що частина громад не проводила осінні канікули", — йдеться у повідомленні.

У низці шкіл заплановані святкові заходи, які будуть проводитися з чітким дотриманням безпекових вимог та рекомендацій оперативного штабу Ради оборони Київської області, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні поточний навчальний рік традиційно розпочався 1 вересня і триватиме до 28 червня 2024 року. Проте освітні заклади мають право самостійно визначати тривалість навчання, а також формувати графіки канікул.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.12.2023 01:13