Фото: Pixabay

Коли у Києві розпочнеться опалювальний сезон: названо дату

Цього року опалювальний сезон у Києві розпочнеться за графіком. Тепло в оселях киян з'явиться вже наступного місяця.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ24".

Мер зауважив в першу чергу опалення буде увімкнено у школах, дитячих садках та лікарнях. 

"За графіком — з 15 жовтня, але за умови, якщо будемо бачити, що температурні показники не понижуються. Якщо за три доби температура буде опускатись нижче 15 градусів то ми відразу включимо теплопостачання. Ми слідкуємо за погодними умовами. Приблизний графік, як ви сказали, 15 жовтня. Тоді ми будемо починати, чи плануємо починати, опалювальний сезон", — наголосив він.

Водночас Кличко наголосив, що на сьогодні Київ виконав основні роботи для підготовки до нового опалювального сезону. Зокрема, були проведені регламентні роботи на 2000 теплопунктах.

"В цих гідравлічних випробуваннях "Київтеплоенерго" ліквідувало вже 2000 пошкоджень. Тобто ми даємо достатньо великий тиск та бачимо, де у нас слабкі місця, для того, щоб таких випадків не відбувалось. Краще, ми зараз перевіримо, усунемо всі такі слабкі місця, для того, щоб у нас пройшов опальний сезон без надзвичайних ситуацій", — зазначив Кличко.

Нагадаємо, раніше начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявляв, що на Київщині триває підготовка до опалювального сезону. Готовність об’єктів до зими становить майже 90%. Зокрема, йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.09.2024 18:35