Фото: Pixabay

Чи готова Київщина до опалювального сезону: відповідь влади

На Київщині триває підготовка до опалювального сезону. Наразі готовність становить майже 90%.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"До старту опалювального сезону залишається обмаль часу. Тому райони, громади та відповідальні структури мають прискорити розв'язання проблемних питань. Відповідне доручення дав за результатами проведення регіонального оперативного штабу з питань підготовки Київщини до опалювального сезону", — написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, наразі всі роботи виконуються за графіком. Підготовка об’єктів до зими становить майже 90%. зокрема, йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень.

"Ремонтуємо водопровідні та каналізаційні мережі, помпові станції, проводимо заготівлю палива, робимо запаси посилкового матеріалу, готуємо спеціалізовану прибиральну техніку", — заявив Кравченко.

Також, за його словами, працюють над питанням забезпечення закладів освіти генераторами. Навіть за умов вимкнення світла, влада планує забезпечити безперервний навчальний процес. 

"У школах та садочках Київщини на сьогодні понад 1,9 тисячі генераторів різної потужності. Фактично, забезпечені всі заклади освіти", — зазначив посадовець.

Кравченко наголосив, що влада працює заради людей. Тому усі потреби в якісних житлово-комунальних послугах будуть забезпечені.

Нагадаємо, раніше прем'єр Денис Шмигаль інформував, що Україна планує пройти майбутню зиму з газом власного видобутку, без залучення допомоги від інших держав. Водночас енергетична стійкість наразі залишається одним з найбільших викликів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.09.2024 17:55