Фото: Міноборони України

Коли Україна може перемогти Росію та вступити до НАТО: прогноз Резнікова

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що до наступного літа Україна переможе Росію. Також, на його думку, членом НАТО Україна може стати вже у липні 2024 року.

Такий прогноз зробив український посадовець в інтерв'ю CNN. За його словами, саміт НАТО у липні наступного року, який пройде у Вашингтоні, може бути шансом України для прийняття України до Альянсу.

"Хто знає, можливо, це буде дуже важливий день для України. Це лише мій прогноз", — сказав він.

Резніков визнав, що Україна зможе приєднатися до Альянсу лише після закінчення війни, оскільки під час бойових дій "у нас немає варіантів одностайного голосування".

На запитання, чи може війна закінчитися до наступного літа, він ствердно відповів: "Так. Ми виграємо цю війну".

Ситуація на фронті — останні новини

Міноборони України 22 липня повідомляло, що Збройні сили України повністю перехопили ініціативу на фронті. Захисники щодня мають просування. Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов зазначав, що такі успіхи на фронті є дуже важливими для наших партнерів, які забезпечують ЗСУ зброєю.

Водночас видання The Wall Street Journal у новій аналітиці вказувало, що контрнаступ ЗСУ може зайти в глухий кут через відсутність достатньої кількості зброї та підготовки українських військових. Журналісти зазначали, що, оскільки ймовірність будь-якого широкомасштабного прориву українців цього року зменшується, для Вашингтона і його союзників виникає тривожна перспектива більш тривалої війни. Вона вимагатиме величезних нових вливань сучасних озброєнь і більшої підготовки, щоб дати Києву шанс на перемогу.

За даними Інституту вивчення війни, удари ЗСУ по військових об’єктах у тилу ворога значно підривають логістику та контрбатарейну оборону росіян. Вказується, що ця кампанія є центральним аспектом плану України створити асиметричний градієнт виснаження, який зберігає українську робочу силу ціною повільніших темпів територіальних здобутків, водночас поступово виснажуючи російську робочу силу та техніку.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президент Джо Байден, який пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, не буде переобраний у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 00:43