Фото: dduvs.in.ua

Коли Україна може вступити в НАТО: у Білому домі назвали умови

Рішення про вступ України до Північноатлантичного альянсу буде прийняте за згоди всіх країн-членів. До цього Україна повинна провести реформи та відповідати всім вимогам блоку.

Таку заяву в середу, 5 липня, під час брифінгу зробила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Ми дуже чітко заявили, що ми віддані політиці відкритих дверей НАТО", — сказала представниця Білого дому.

За її словами, будь-яке рішення щодо членства в Північноатлантичному альянсі приймається 31 союзником, а також країною-претенденткою на членство.

"Тож, у цьому випадку, коли йдеться про Україну, ми обговорювали з нашими союзниками по НАТО й Україною, як ми можемо колективно підтримати прагнення України до євроатлантичної інтеграції", — додала Жан-П'єр.

Варто відзначити, що представниця Білого дому відмовилась вдаватися до подробиць дипломатичних перемовин. Вона лише нагадала висловлювання президента Байдена про те, що "Україні доведеться провести реформи, щоби відповідати таким самим стандартам, як і будь-якій іншій країні НАТО, перш ніж приєднатися (до Альянсу, — ред.)".

"Президент США вважає, що Україна може це зробити", — додала Жан-П'єр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі та його польський колега Збігнєв Рау висловили сподівання, що Україна стане членом НАТО за пришвидшеною процедурою. За подібною процедурою до Північноатлантичного альянсу увійшла й Фінляндія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.07.2023 07:22