Фото: Девід Леммі / X

Коли Україна отримає дозвіл на удари західною зброєю по Росії: прогноз МЗС Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Україна може отримати дозвіл на удари західною зброєю по країні-агресорці Росії до початку зими.

Таку заяву британський міністр зробив в коментарі "Голосу Америки".

"Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025 року", — заявив Ламмі.

Посадовець також зазначив, що, згідно з прогнозами розвідки Великої Британії, російського диктатора Володимир Путіна наступного року чекають важкі часи.

"Його економіка в поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися із кількістю втрат і жертв, яких він зазнав", — повідомив міністр.

Крім того, британський міністр відзначив й успіхи України на полі бою.

"Їй вже вдалось відвоювати половину захоплених земель. Їй вже вдалось вибити Путіна із Чорного моря. Вона пішла у наступ в Курській області й, сподіваюсь, утримає ці позиції. Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість", — зазначив Ламі.

Нагадаємо, раніше видання "Голос Америки" повідомило, що президент США Джо Байден ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 12:39