Фото: X (Twitter) Девіда Леммі

Міністр закордонних справ Британії назвав РФ "мафіозною державою" та порівняв Путіна з рабовласником

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі виступив із жорсткою критикою російського диктатора Володимира Путіна. Також посадовець назвав Росію мафіозною державою.

Як повідомляє видання Politico, цю заяву він зробив під час свого виступу в Організації Об'єднаних Націй. Леммі також звинуватив російський уряд у грубому порушенні міжнародного права.

"Британський міністр прямо звинуватив Володимира Путіна в керуванні "мафіозною державою" і порівняв його з рабовласником", — зауважує видання.

Так, звертаючись до російського диктатора Путіна в ООН, він заявив: "Ми знаємо, хто ви". За словами очільника британського МЗС, вторгнення РФ до України є виключно інтересами Москви і має на меті перетворити Росію на "мафіозну імперію".

"Ваше вторгнення у ваших власних інтересах. Тільки у ваших. Щоб перетворити вашу мафіозну державу на мафіозну імперію. Імперію, побудовану на корупції", — зауважив він.

Він також наголосив, що говорить не лише як британець, житель Лондону і міністр закордонних справ, а і "як темношкірий чоловік, чиї предки були поневолені".

"Імперіалізм: я впізнаю його, коли побачу. І я буду називати його тим, чим він є", — додав міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський переконаний, що війна з Російською Федерацією "ближча до завершення", ніж багато хто вважає. Президент закликав союзників зміцнити українське військо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 15:38