Кір Стармер. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Британія не дасть дозвіл Україні на удари ракетами Storm Shadow по Росії без згоди США, — Times

Велика Британія не дозволить Україні бити ракетами Storm Shadow по країні-агресорці Росії без згоди Сполучених Штатів Америки. 

Про це повідомило видання The Times, посилаючись на власні джерела в британському уряді.

За даними журналістів, раніше п'ять колишніх британських міністрів оборони й колишній прем'єр-міністр закликали чинного прем’єра Кіра Стармера не чекати схвалення США та надати дозвіл Україні на удари ракетами Storm Shadow по РФ. Однак Стармер не поспішає ухвалювати рішення, адже воно пов'язане не лише з політичними, а й з технічними моментами.

Як зауважили у виданні, британські комплекси Storm Shadow оснащені американськими системами наведення, без яких їхнє функціонування не можливе. Відтак, Британія просто не може ухвалити рішення щодо "зеленого світла" для України без Америки.

Проте уряд Британії вважає, що США, ймовірно, дадуть дозвіл для України щодо застосування далекобійних ракет на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, хоча в адміністрації президента Байдена все ще існують розбіжності. 

Нагадаємо, раніше видання The Guardian повідомляло, що Велика Британія та Сполучені Штати Америки вже надали Україні дозвіл на удари ракетами Storm Shadow по території країни-агресорки Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 08:39