Кір Стармер. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

П'ять екс-міністрів оборони Британії закликали Стармера дозволити Україні бити Storm Shadow по РФ

П'ять колишніх міністрів оборони та екс-прем'єр Британії Борис Джонсон звернулися до чинного прем’єра Кіра Стармера  та закликали його надати Україні дозвіл використовувати ракети великої дальності Storm Shadow для ударів по країні-агресорці Росії.

Про це повідомляє видання Sunday Times.

Так, міністри оборони Грант Шаппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордонт, Ліам Фокс, а також Борис Джонсон попередили Кіра Стармера, що подальше зволікання може тільки заохотити кремлівського диктатора Володимира Путіна до агресії.

"Замість того, щоб чекати формального схвалення з боку США, сер Кейр повинен надати президенту Зеленському те, що відчайдушно потрібно сьогодні. Саме так ми взяли на себе нашу глобальну лідерську позицію в підтримці України. Ми почали діяти. За нами пішли інші. І саме таке лідерство сьогодні знову потрібне Україні", — наголосив Грант Шаппс.

Своєю чергою Воллес заявив, що бездіяльність зараз зробить Британію "умиротворителем" Кремля, а Вільямсон назвав це "невиконанням обов’язків". Так, на думку Воллеса, "єдиний реальний спосіб протистояти Путіну — це бути сильними, об'єднаними й рішуче налаштованими довести справу до кінця".

Також Борис Джонсон також зазначив, що Стармер не має жодних підстав для затримки.

"Єдина людина, яка боїться ескалації, це Володимир Путін, і кожен день — це втрачена можливість врятувати життя й досягти справедливого завершення цієї війни", — зауважив Джонсон.

Нагадаємо, раніше видання The Guardian повідомляло, що Велика Британія та Сполучені Штати Америки вже надали Україні дозвіл на удари ракетами Storm Shadow по території країни-агресорки Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 07:34