Фото: "Вікіпедія"

Британія і США дозволили Україні бити Storm Shadow по Росії, але є нюанс, — The Guardian

Велика Британія та Сполучені Штати Америки вже надали Україні дозвіл на удари ракетами Storm Shadow по території країни-агресорки Росії.

Про це повідомило видання The Guardian.

Журналісти зауважили, що 13 вересня прем’єр-міністр Британії Кір Стармер та президент США Джо Байден провели перемовини у Вашингтоні та обговорили питання зняття обмежень для України на удари по РФ.

"Джо Байден відкинув погрози брязкання зброєю з боку Володимира Путіна під час зустрічі президента США з прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером у Білому домі", — наголосили журналісти.

У виданні зауважили, що Україна отримала дозвіл від США та Британії на удари ракетами Storm Shadow в глиб РФ, але офіційно про це рішення країни поки не оголошуватимуть.

"Британські джерела повідомляють, що Лондон і Вашингтон вирішили дозволити Україні використовувати ракети великої дальності, але поки не хочуть про це оголошувати. Розгортання ракет, додають західні офіційні особи, має бути частиною більш широкого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни", — йдеться у повідомленні.

До того ж зауважується, що Storm Shadow виробляється компанією, контрольованою британськими, французькими та італійськими інтересами, а деякі її компоненти виробляються в США, що дає всім чотирьом країнам право вето на її використання.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, що пізніше у вересні відбудеться зустріч українського й американського президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Під час перемовин вони обговорять мирний план України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2024 08:18