Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Коли в Одесі і області покращиться ситуація зі світлом: заява "Укренерго"

Ситуація з електроенергією в Одесі залишається нестабільною. Енергетики роблять усе можливе, щоб відновити електропостачання якнайскоріше.

Про це розповіли в прес-службі "Укренерго".

За даними компанії, за добу після аварії в Одесі вдалося відновити енергопостачання понад 200 тис. абонентів. Станом на 5 лютого в місті та районі близько 280-290 тис. абонентів мають дуже слабку електроенергію.

Для стабілізації роботи критичної інфраструктури, в область звозять генератори. Це дозволить перенаправити звільнену потужність для інших споживачів.

"Велика кількість обладнання вже прибула в Одеську область. У міру переведення критичної інфраструктури на автономні джерела живлення графіки відключень, які відразу після аварії були +2/-12, поступово будуть пом’якшуватися до +2/-8", — зазначили в прес-службі.

Водночас "Укренерго" в посиленому режимі відновлює всі енергооб’єкти в області, які постраждали від російських атак. Більшість сил спрямували на один об’єкт, який дозволить якнайшвидше відновити електропостачання Одеси та Одеського району.

"На цьому об’єкті цілодобово працює 5 аварійних бригад – це максимум, який можна на ньому розмістити. За прогнозами, відновлювальні роботи на цьому об’єкті, які ведуться з максимально можливою швидкістю, закінчаться до наступної п’ятниці, після чого можна очікувати значного покращення ситуації із графіками відключення", — наголосили в "Укренерго".

Відтак, попередньо, орієнтовно стабільне енергопостачання в Одесі варто очікувати не раніше 10 лютого.

Нагадаємо, 4 лютого вся Одеса та частина Одеського району залишилися без електрики через другу за добу масштабну аварію на високовольтній підстанції НЕК Укренерго. Раніше в цю підстанцію влучали рашисти.

У місті залишалися без світла майже 500 тисяч абонентів. Уряд вирішив терміново передати місту газотурбінну електростанцію та генератори.

Суспільство, 05.02.2023 16:08