Фото: Telegram Володимира Зеленського

В Одесі критична ситуація з електрикою: влада ухвалила важливе рішення

В Одесі залишаються без світла майже 500 тисяч абонентів. Уряд вирішив терміново передати місту газотурбінну електростанцію та генератори.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, додаткові потужності мають привезти в Одесу впродовж доби. Зокрема доставлять усі генератори, які є в Міненего та газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт, надану партнерами зі США.

Окрім цього, Кабмін на позачерговому засіданні доручив створити цілодобовий урядовий штаб для ліквідації наслідків аварії в Одесі на чолі з міністром енергетики. Для координації роботи в місто мають поїхати міністр енергетики Герман Галущенко і керівник Укренерго Володимир Кудрицький.

"Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення, зокрема критичної інфраструктури, неможливо", — наголосив Шмигаль.

Водночас в Одесі мають цілодобово працювати всі пункти незламності.

За словами очільника Одеської ОВА Максима Марченка, для ліквідації аварії залучені всі служби та засоби.

"Пошкодження комплексні та дуже важкі, тож зараз давати якість прогнози щодо завершення ремонту поки зарано. Теплопостачання, водовідведення та водопостачання працюють в штатному режимі", — наголосив Марченко.

Нагадаємо, 4 лютого вся Одеса та частина Одеського району залишилися без електрики через другу за добу масштабну аварію на високовольтній підстанції НЕК Укренерго. Раніше в цю підстанцію влучали рашисти.

Суспільство, 04.02.2023 17:53