Фото: ДТЕК

Коли в Україні покращиться ситуація з електропостачанням: прогноз Держенергонагляду

Ситуація із електропостачанням в Україні має покращитися вже у серпні цього року. Цьому сприятиме завершенням планово-запобіжних ремонтів на низці енергоблоків атомних електростанцій.

Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

"Полегшення очікуємо у серпні, враховуючи завершення ремонтних робіт на деяких атомних енергоблоках та зменшення кількості об’єктів з гарантованим електропостачанням", — сказав він.

Посадовець зауважив, що на сьогодні атомна генерація забезпечує понад 50% потреб споживачів навіть після окупації Запорізької АЕС. Наразі тривають ремонтні роботи та розвиток децентралізованої генерації, щоби додати потужності в енергосистему України.

"Енергетики роблять усе можливе, щоб якомога швидше виконати роботи. Водночас у найближчі півтора місяця очікується дещо складна ситуація з постачанням електроенергії", — зазначив голова інспекції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні до липня буде оновлено перелік об'єктів критично важливої інфраструктури, які не відключатимуть від електропостачання. Водночас такі об'єкти заплановано розділити за літнім та зимовим сезонами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.06.2024 20:15