Фото: Pixabay

Кабмін готує важливе рішення щодо тривалості відключень світла

Уряд планує значно скоротити перелік користувачів, яких не відключають від електроенергії. Це дасть змогу скоротити тривалість відключень світла для інших. 

Про це в інтерв'ю каналу "Київ 24" заявив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Він зазначив, що наразі завершують роботу з оптимізації переліку споживачів, які мають гарантоване електропостачання. Внаслідок цього перелік таких користувачів має суттєво зменшитись, а це своєю чергою дозволить ще більш рівномірно розподіляти ліміти електроенергії.

За словами Бойка, ці дії дадуть можливість розширити коло споживачів, яких охоплюють графіки відключень електроенергії, і зменшити їх тривалість.

"Як очікую, що рішення буде ухвалено вже завтра", — наголосив посадовець.

Раніше, а саме 14 червня, заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомляла, що завдяки підвищенню тарифів на електроенергію для населення Україна може проводити наймасштабнішу ремонтну кампанію часів незалежності.

"Тариф для населення дозволяє нам продовжити наймасштабнішу за часів незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію", — наголошує Гринчук.

За її словами, підвищення тарифу на електроенергію є вимушеним кроком, а його причина — це значні пошкодження в енергосистемі, які виникли внаслідок російських обстрілів.

Нагадаємо, що раніше очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації. Існує, за словами Кудрицького, як песимістичний сценарій, так і більш оптимістичний. Все залежить від пошкоджень енергетичних об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.06.2024 09:49