Фото: Pexels

Коли в Україні вдарять перші заморозки: прогноз синоптиків

Перший місяць осені в Україні буде теплим. Проте у третій декаді вересня в окремих регіонах нашої держави варто очікувати заморозків.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич. За даними експерта, перша декада вересня буде теплою. Він також зазначив, що температура знижуватиметься поступово як вдень, так і вночі. 

За його словами, у темну пору доби мінімум орієнтовно +6...+13°C градусів. Вдень повітря прогріватиметься до +20...+26°C.

Однак, на Півдні ночі будуть помітно теплішими. Зокрема, +12...+18°C. У денні години стовпчики термометрів покажуть +22...+28°C.

Коли в Україну прийдуть заморозки

За словами синоптика, у третій декаді місяця на тлі скорочення світлового дня, а також внаслідок низької відносної вологості, на поверхні ґрунту відзначатимуться заморозки. У західних областях і на крайній півночі країни в окремі ночі від'ємні температури можуть фіксуватися й у повітрі.

Нагадаємо, вчені зробили прогноз магнітних бур на перший місяць осені. Очікується, що у вересні сонячна активність буде на низькому рівні з невеликою ймовірністю активності класу M (R1-R2/мала-помірна) протягом усього прогнозованого періоду.

Раніше повідомлялося, що команда NASA активно застосовує моделі штучного інтелекту для збору даних про сонячну бурю, аби розробити систему раннього попередження, яка, на думку вчених, може сповістити планету приблизно за 30 хвилин до того, як потенційно руйнівна сонячна буря накриє її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.09.2023 13:21