Фото: UBR

Колишній президент Франції Саркозі програв апеляцію у корупційній справі: що вирішив суд

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі програв апеляцію у справі про корупцію. Паризький кримінальний суд визнав його винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії у 2012 році. 

Про це повідомляє BBC.

Ніколя Саркозі підозрюють у спробі отримати у судді Касаційного суду Гілберта Азіберта конфіденційну інформацію про кримінальну справу проти нього. Він пообіцяв судді престижну посаду в Монако

Суд ухвалив вирок у вигляді трьох років ув'язнення, з них два умовно. Водночас Апеляційний суд Парижа вирішив, що політик може відбути решту терміну під домашнім арештом з електронним браслетом. 

Що відомо про справу Саркозі

Справа бере свій початок у 2014 році після того, як слідчі новоствореної Національної фінансової прокуратури Франції почали прослуховувати телефони Саркозі через підозру, що екс-президент незаконно отримав мільйони євро від покійного лівійського диктатора Муамара Каддафі для фінансування своєї президентської кампанії 2007 року. Саркозі, який був президентом з 2007 по 2012 рік, заперечив звинувачення. У цій справі його виправдали, але залишилася підозра щодо корупційного скандалу. Загалом проти Саркозі прокуратура порушила п'ять справ. Перше з цих розслідувань було доведено до судового вироку 1 березня. 

Нагадаємо, французький телеканал RTL потрапив у скандал через невдалі жарти про президента України Володимира Зеленського. Україна офіційно вимагає у ЗМІ вибачень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 17.05.2023 13:49