Фото: Офіс президента України

У Франції розгорівся скандал через жарти про Зеленського на телебаченні

Французький телеканал RTL потрапив у скандал через невдалі жарти про президента України Володимира Зеленського. Україна офіційно вимагає у ЗМІ вибачень.

Про це у Twitter написав посол України у Франції Вадим Омельченко.

Він опублікував уривок однієї із передач на RTL, де ведуча заявила, що 15 травня президент Зеленський був у Єлисейському палаці "зі своїм шапіто". Далі у програмі говорять про "турне цирку Зеленського Європою" та його зустрічі з європейськими політиками наче рекламне оголошення циркового виступу.

"Який цинізм і безтактність, які не притаманні дружньому французькому народу. Без емпатії, без відповідальності. Вимагаю вибачень перед моїм президентом і народом України, які страждають і борються за свою свободу, але також і вашу свободу і можливість насолоджуватися легкістю буття", — підписав відео Омельченко.

Нагадаємо, 14 травня президент України Володимир Зеленський прибув до Франції з офіційним візитом. Там український гарант провів робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Президент Франції заявляв, що українські пілоти можуть розпочати навчання на західних винищувачах уже зараз. За його словами, Франція готова без зайвих зволікань запустити цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 10:59