Фото: Офіс президента

Візит Зеленського до Парижа: у Макрона підтвердили інформацію

У неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибуде до Франції з офіційним візитом. Там український гарант має провести робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє CNN з посиланням на прес-служба французького президента.

"Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити і поглибити діалог довіри після їхньої зустрічі 8 лютого в Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді", — заявили у прес-службі французького лідера.

Зазначається, що під час зустрічі Макрон висловить незмінну підтримку Франції та Європи щодо відновлення законних прав України та захисту її фундаментальних інтересів.

"Тому дискусія цього вечора буде зосереджена на підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України. Два президенти також обговорять довгострокові перспективи повернення миру в Європу, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який підтримує Франція", — заявили в Єлисейському палаці.

Нагадаємо, 14 травня у ЗМІ з'явилася інформація, що Володимир Зеленський прилетить до Франції. Очікується, що літак українського гаранта приземлиться ввечері 14 травня на авіабазі Велізі Віллакубле. Там його зустрічатимуть прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн та пані міністр закордонних справ Катрін Колонна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 21:57