Фото: Twitter Макрона

Навчання українських пілотів у Франції: Макрон розповів, коли може початись процес

Українські пілоти можуть розпочати навчання на західних винищувачах уже зараз. Франція готова без зайвих зволікань запустити цей процес.

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише Le Figaro.

Лідер Франції розповів, що його країна вирішила збудувати на сході держави пункти для навчання військових з України. Вони відповідатимуть за керівництво контрнаступом, обороною та займатимуться ремонтом техніки.

Макрон також зазначив, що вже дав "зелене світло" для навчання українських пілотів.

"Навчання може розпочатися зараз... Це може бути зроблено з європейськими країнами, які готові. Я думаю, що зараз точаться дискусії з американцями", — додав він.

Нагадаємо, Велика Британія за останній рік провела навчання для 15 000 українських військових. Улітку 2023 року британські інструктори почнуть готувати українських бійців для польотів на винищувачах F-16.

Також Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності. Відомо, що у понеділок, 15 травня, Зеленський прибув до Лондона на переговори з британським урядом. Ріші Сунак заявив, що зустріч із Володимиром Зеленським припадає на "вирішальний момент в опорі України", і союзники країни "не повинні їх підвести".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 22:44