На фото Ілон Маск. Джерело: Bloomberg

Колишній Twitter стане платним для користувачів: Маск назвав причину

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що користувачам X (Twitter) доведеться платити за доступ до соцмережі. Так у компанії намагатимуться протистояти ботам.

Заяву Ілона Маска під час розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, цитує BBC.

За словами власника соцмережі, платний доступ — єдиний спосіб протистояти ботам і наразі компанія шукає дешевші варіанти для користувачів. 

"Ми переходимо до невеликої щомісячної оплати за користування платформою. Насправді ми збираємося придумати нижчий рівень ціноутворення. Це довга дискусія, але, на мій погляд, це насправді єдиний захист від величезних армій ботів", — сказав.

Резонансну заяву Маска поки не коментували у компанії.

Зазначимо, що американський мільярдер Ілон Маск узяв кредит у компанії SpaceX у розмірі один мільярд доларів. У той момент він купував Twitter за 44 мільярди. При цьому і SpaceX, і Twitter належать саме йому. Журналісти отримали доступ до документів, де йдеться про те, що SpaceX погодив позику Ілону Маску, її забезпечили деякі його акції в цій компанії. Згодом він повернув кредит із відсотками.

За даними американських журналістів, Twitter утричі впав у ціні після придбання соціальної мережі Ілоном Маском за 44 мільярди доларів в жовтні 2022 року. До втрати 50% доходів від реклами призвели проблеми з модерацією контенту.

Нагадаємо, що внесені Ілоном Маском зміни в безпекову політику в соцмережі Twitter сприяли збільшенню охоплення російської пропаганди про війну в Україні. Такого висновку дійшла Європейська комісія у своєму дослідженні. Раніше Twitter прагнув зменшити вплив пов'язаних із Кремлем акаунтів, щоби мінімізувати охоплення пропаганди. Але це відбувалося до того, як Ілон Маск став головою компанії.

У липні Ілон Маск та головний виконавчий директор Twitter Лінда Яккаріно змінили логотип соцмережі. Тепер замість знайомої усім пташки — білий хрестик на чорному тлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 19.09.2023 12:47