Фото: Офіс президента

"Команда займається цим": Зеленський розповів про підготовку до другого Саміту миру

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі Україна продовжує предметно займатися підготовкою наступних зовнішніх кроків, зокрема щодо активності між першим та другим Самітами миру.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що сьогодні провів нараду з міжнародниками щодо закріплення відповідальних за регіонами та за частинами світу, щоб залучити ще більше учасників до спільної роботи над пунктами Формули миру.

"Поступово переходимо і до формування груп, які будуть займатися напрацюванням конкретних кроків для відновлення безпеки. Так само як і перший Саміт миру, що відбувся у Швейцарії, групи мають стати максимально інклюзивними — щоб різні країни та лідери могли проявити себе", — наголосив Зеленський.

Також, за словами очільника держави, триває робота і над підтримкою комюніке першого Саміту.

"Я вдячний Його Всесвятості Патріарху Варфоломію за приєднання до комюніке та незмінну підтримку наших мироустановчих зусиль. Будуть і інші такі новини — інші нові приєднання до комюніке. Команда займається цим", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. За підсумками заходу учасники ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Додамо, раніше Володимир Зеленський наголошував, що заявив, що наступний Глобальний саміт миру має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 21:35