Фото: НВ

Командиру львівського "Беркуту" повідомили про підозру в умисних вбивствах активістів Майдану

Працівники ДБР повідомили про підозру черговому колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України. Нині вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Під керівництвом командира підрозділ з Львівщини 18 лютого 2014 року застосував фізичну силу, світло-шумові гранати виробництва РФ, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на Майдані.

У результаті таких дій загинуло троє осіб, близько 200 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

"Фігурант підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту", — зазначили в ДБР.

Варто зауважити, що у 2021 році слідчі завершили досудове розслідування щодо злочинів на Майдані, вчинених вищими посадовими особами держави під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича. Під час розслідування було зібрано понад 1,5 тисячі томів доказів.

Нагадаємо, нещодавно колишньому "беркутівцю", який очолив спецзагін окупантів "СОБР" у захопленому Криму, повідомили про підозру. Державне бюро звинувачує силовика у держзраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.03.2023 10:53