Фото: росЗМІ

Командувач Збройних сил Британії озвучив вражаючі втрати армії Росії

Армія Російської Федерації втратила в Україні майже половину своєї боєздатності і не може компенсувати втрати. Лише втрати танків склали близько 2,5 тисячі одиниць.

Заяву командувача Збройних сил Великої Британії Тоні Радакіна цитує Financial Times.

"Торік вона випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти один мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2,5 тисячі танків, а в кращому випадку може виробляти 200 нових танків на рік", — заявив Радакін.

Командувач ЗС Великої Британії вважає, що висока щільність російських мінних полів, відсутність повітряного прикриття в українських сил та не повною мірою надане військове обладнання, яке просив Київ, ускладнили контрнаступальну кампанію. На його думку, контрнаступ є комплексом заходів і було б несправедливо прив’язувати контрнаступальні дії до певного терміну.

Нагадаємо, раніше адмірал Роб Бауер заявив, що наступальні операції Збройних сил України ускладнені через масове замінування територій. Російські загарбники добре підготувались до контрнаступу українських воїнів, однак наші захисники щодня просуваються вперед.

У британській розвідці наголошують, що Росія намагається сповільнити бронетанкові контрнаступальні операції українських військових на півдні. Армія Російської Федерації максимально заміновує території. Там зазначають, що на деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що російські окупаційні війська використали набагато більше мін, ніж це передбачено військовою доктриною РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 07:59