Удар по аеродрому в Саках. Джерело: cencor

Комбінований удар по аеродрому в Криму: в ЗСУ підтвердили успішну атаку на Саки

У ніч на четвер, 21 вересня, Сили оборони України завдали комбінованого удару по аеродрому поблизу Сак у тимчасово окупованому Криму.

Інформацію про це підтвердило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Раніше з’явилася інформація, що Служба безпеки спільно з Військово-Морськими силами ЗСУ завдали удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму. При цьому на летовищі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 і Су-30), а також ПЗРК "Панцирь". Там же окупанти розташували базу підготовки операторів БпЛА Mojaher. Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як бойовий ударний дрон.

"Удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження ворога використали безпілотники, які перенавантажили російську ППО, а потім — запустили ракети "Нептун", — повідомляли в СБУ у коментарі ЗМІ.

Варто зазначити, що саме по аеродрому в Саках українські сили завдали один із наймасштабніших і найуспішніших ударів. Він відбувся 9 серпня 2022 року. Тоді Росія втратила чотири винищувачі Су-30СМ і сім бомбардувальників Су-24М.

Нагадаємо, що протягом минулої доби Збройні сили України ліквідували 490 російський військових. Також знищено системи протиповітряної оборони ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 14:26