Фото ілюстративне. Джерело: Google

Компанія Google змінює алгоритми: з чим це пов’язано

Американська компанія Google намагається ретельніше боротися зі спамом і контентом низької якості. Тому вона запланувала змінити свої алгоритми надання пошукової інформації.

Про це Google повідомив у своєму блозі.

"Щодня люди звертаються до пошуку, щоб знайти найкраще, що може запропонувати Інтернет. Ми вже давно маємо політику й автоматизовані системи для боротьби зі спамерами, і ми працюємо над усуненням нових тактик, які намагаються обіграти наші результати низькоякісним вмістом", — зазначили в компанії.

Там додали, що регулярно оновлюють ці політики та системи, щоб ефективно впоратися з тенденціями, аби продовжувати надавати корисний вміст і зв’язувати людей із високоякісними веб-сайтами.

Зокрема, у травні Google планує провести оновлення рейтингу, яке дозволить зменшити кількість спаму та неоригінальних результатів пошуку на 40%. Також компанія планує видаляти автоматизований контент, який створюється штучним інтелектом, який зазвичай є некорисним для користувачів.

"Це оновлення передбачає удосконалення деяких основних систем рейтингу, щоб допомогти краще Google зрозуміти, чи є веб-сторінки марними, мають низьку взаємодію з користувачем або створюються для пошукових систем, а не для людей. Це може включати сайти, створені переважно для відповідності дуже конкретним пошуковим запитам", — пояснили у Google.

Для боротьби з так званими контент-фермами Google враховуватиме контент, створений у масштабі як некорисний для цілей ранжування, а не для надання корисної інформації. Крім того, компанія розглядатиме як спам сторонній контент низької якості, розміщений на авторитетних сайтах з метою використання їх доброї репутації.

Там додали, що перші зміни в алгоритмах розпочнуть діяти з 5 травня. При цьому Google дає власникам сайтів двомісячний термін, щоби вони могли адаптуватися до нових правил.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що з офіційного магазину Google Play видалено майже два десятки додатків, які імітували легальних постачальників кредитів. Користувачам, які завантажували ці програми, нараховували надзвичайно високі відсоткові ставки та вимагали швидкого погашення боргу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 06.03.2024 20:42