Компанія Velodyne в 10 разів поліпшить «зір» безпілотних авто

06 ГРУДНЯ 2017 14:12

Лідари забезпечують безпілотні автомобілі тривимірним зором, завдяки якому машини можуть самостійно орієнтуватися на дорогах. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Digital Trends.

Зазначається, що новітня розробка - 128-канальний лідар-датчик, з найвищою роздільною здатністю і найбільшим діапазоном роботи. Завдяки 128 лазерів, встановленим в корпус новинки, автомобілі з автопілотом зможуть бачити в набагато більш високою роздільною здатністю.

Крім того, новинка сканує місцевість від трьох до десяти разів швидше за попередні лідари, що обов'язково стане в нагоді новим і «порозумнішали» машинам з автопілотом - їм точно знадобиться більш якісне «зір».

Розробники відзначають, що, хоча їх пристрої забезпечують системам машинного зору хороший огляд, використовувати такі лідари краще в комплекті з камерами, радарами та GPS.

Компоненти нових лідаров почнуть виробляти на початку 2018 року, до середини року збираються налагодити повноцінне виробництво, а в кінці 2018 року пристрої почнуть поставляти ключовим клієнтам.

Технології, 06.12.2017 14:12