Контрабандисти перевозили дітей-біженців з Франції в Іспанію c метою сексуальної експлуатації

11 ЖОВТНЯ 2017 13:42

У всьому світі і, зокрема, в країнах Західної Європи, ростуть масштаби торгівлі дітьми і сексуальної експлуатації неповнолітніх.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Основні жертви таких злочинів - діти з числа біженців. Про це говориться в спільній доповіді Спеціального доповідача з питання про торгівлю дітьми і їх сексуальну експлуатацію Мод де Бур Букіккіо і Спеціального доповідача з питання про торгівлю людьми Марії Грації Джаммарінаро.   

Він представлений на розгляд делегатів 72-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН.   

Конфлікти, стихійні лиха і гуманітарні катастрофи змушують дітей покидати рідні місця у пошуках захисту і безпеки в інших країнах. Але нерідко юні біженці, особливо ті, які виявилися без супроводу дорослих, потрапляють до рук злочинців, у тому числі в західних країнах.  

Так, з притулку на півночі Франції контрабандисти перевозили дітей-біженців в Іспанію з метою сексуальної експлуатації. Ці діти повинні були «заробити» на те, щоб їх незаконно переправили в Лондон.   

У тому ж районі Франції деякі підлітки, що стверджували, що вони дорослі, відкрито займалися проституцією, знову-таки для того, щоб сплатити послуги контрабандистів. Вони отримували близько 5 євро за одно «спілкування» з клієнтом. Кожному потрібно було зібрати близько 7000 євро - таку суму з них вимагали контрабандисти за доставку у Великобританію. Правозахисники ООН відмітили, що в 2016 році у всьому світі діти складали 51 відсоток від загального числа біженців - 22,5 мільйона.   

Експерти ООН підкреслили, що усі держави несуть основну відповідальність за захист дітей, що знаходяться в межах їх території або під їх юрисдикцією, незалежно від їх статусу.

 

Світ, 11.10.2017 13:42