Фото: Генштаб

Контрнаступ ЗСУ ще не розпочався, його початок стане очевидним для всіх, — Данілов

Україна ще не розпочала запланований контрнаступ для повернення території, окупованої Росією. Його початок стане очевидним для всіх.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Reuters.

Відзначимо, російські окупаційні війська активізовують свої інформаційно-психологічні операції. У такий спосіб рашисти мають намір деморалізувати українців. Зокрема, пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська.

Олексій Данілов спростував заяви російських чиновників і заявив, що вони помилково прийняли просування місцевих українців у прифронтовій зоні за початок більшої операції.

"Все це неправда. Коли все це почнеться, це вирішать наші військові. Коли ми почнемо контрнаступ, всі про це дізнаються, побачать", — сказав Данілов.

Також секретар РНБО спростував сумніви західних ЗМІ щодо причетності РФ до підриву Каховської ГЕС.

"У них був військовий компонент. Це був план номер один... Вони вірили, що ми будемо просуватися в цьому напрямку. Їхні дії не призведуть до тих наслідків, до яких вони хотіли б", — сказав Данілов.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що контрнаступ Сил оборони України не будуть оголошувати публічно. Такі операції потребують спокійного підходу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 16:38